web design templates


Velkommen i hus

Om Båsmokoret

Båsmokoret har et spennende opplegg fremover. Vi kommer til å synge visesang, folkesanger, salmer og julesanger, jazz og opera! Vi trenger flere sangere, spesielt bass, tenor og sopran! Ta kontakt dersom du ønsker å synge i koret vårt!

Båsmokoret er 70 sangglade amatører fra Rana og Hemnes som liker kvalitet og utfordring. Vår inspirerende, sosiale og dyktige sanger, komponist og dirigent er Tor-Petter Aanes fra Korgen. Etter musikkstudier ved konservatoriene i Trondheim og Tromsø har han flyttet tilbake til Hemnes hvor han er ansatt som organist i tre kirker. Han er også aktiv andre steder på musikkfronten både lokalt og nasjonalt. 

HVA PUBLIUM OG KRITIKERE SIER

"Kort oppsummert leverer Båsmokoret og KammeRana over en og en halv time med pur musikalsk juleglede uten et eneste dødpunkt. Sammen framstår kor orkester som et glitrende musikkjuletre der pynten funkler og skinner i perfekt harmoni, og med Darya Katyba som den lysende stjernen på toppen."

Rana Blad
18.12. 2017

Vårt Land kåret Fryd og Fred blant "de beste":
«Vi har hørt på de godt og vel 40 jule-CD-ene, som er ute blant folk denne julen. Det er sant å si en blandet landhandel. Noe er rett og slett slu beregning, noe er forutsigbart, noe er velment og det lykkes. Og noe flyter opp til det vi – med innlagt fare for egen troverdighet – velger å kalle «de beste». Siden vi har hørt mye, tror vi at vi ikke er langt
unna.»

Kulturredaktør Olav Egil Aune
2011

Strålende kritikk i Ranano.no

"Båsmokoret viser nok en gang stødighet og viljen til å gå løs på verk de fleste kor ville vegret seg for å prøve seg på. Og det er virkelig når de har alle mann ved pumpene på kveldens andre messe at det løsner totalt. Uanstrengt synger de seg gjennom de sakrale tonene, og går fra de helt stille øyeblikkene til en voldsom kraft. Det blir en høytidsstund, samtidig som koret også sprudler og viser en sjelden glede over å sammen skape denne nydelige opplevelsen. Det var kanskje ment som en høstkonsert, men det er bare å konstatere at julestemningen kom tidlig i Mo kirke."

Hedda Hiller
November 2018

Rosende omtale førte til at Vinterlysfestivalen 2019 booket koret :-) 

"Rana Nos anmelder Hedda Hiller ville gjerne se "Så spiller vi harmonica" sammen med et enda større publikum under Vinterlysfestivalen. Det var festivalsjef Wenche Bakken helt enig i, og setter konserten opp i Meyergården spektrum."

Rana No. Kllikke på bildet for å lese artikkelen.

Og sukess ble det også under Vinterlysfestivalen 2019
November 2018

Og sukess ble det under Vinterlysfestivalen 2019 også 

Til et fullsatt Spektrum leverte Båsmokoret en enda praktforestilling sammen med Andreas Kolstad og Sigmund Groven. To dyktige solister fra koret, Steinar Henriksen sang "Hildringstimen" med sin "barske og klangfulle baryton", mens Linn Cathrin Kvåle formidlet «Tilbake til sangene...så gåsehuden spretter og saligheten brer seg i kroppen." (Sitater fra Ranano.no sin anmeldelse.

Og Rana Blad glimret som sedvanlig med sitt fravær...noe alle bør merke seg. 

En ny spennende sesong er i gang

Her er en oversikt over hvilke aktiviteter koret akter å gjennomføre 

7 november 2019

Høstkonsert sammen med Vikabandet og Rana Kormakeri i Gruben kirke

Vi skal blant annet framføre «Hallelujah Chorus» og «Chorus of the Hebrew Slaves»

15 desember 2019    

Båsmokorets Julekonsert i Ytteren kirke kl. 18.00 og 20.30

Priser: kr. 250,- for voksen, kr 200,- for honnør og pensjonister, kr. 100,- for studenter og ungdom. Gratis for barn.

5 januar 2020

Konsert

29 & 30 april 2020

Vi bidrar på avskjedsforestillingen med Andreas Kolstad på Nordland teater

Juni 2020 

Kortur til utlandet

Øvingstider og annen informasjon

Øvingssted er Ytteren kirke
Øvingsdag er tirsdager 
Øvingstid er 1800 - 2100
Gi beskjed til Bjørg Hansen (91382570) eller varsle via andre 


Støtte til Båsmokoret

Du kan bidra ved å gi din grasrotandel til koret.

Adresse

Postboks 27
8616 Mo i Rana

Kontakter

Leder : Kjell Jacobsen
Dirigent: Tor-Petter Aanes

    Sist Oppdatert


    10. september 2019