Tor-Petter Aanes
 

Om dirigenten vår

Tor-Petter Aanes ( f.11.08.1974) kommer fra Korgen og etter musikkstudier ved konservatoriene i Trondheim og Tromsø har han flyttet tilbake til hjembygda hvor han er ansatt som organist i tre kirker.


Han har studer klassisk sang og er ofte å høre som baryton-solist i større kirkemusikalske produksjoner rundt om i landet. Tor-Petter ble tidlig interressert i korsang, en interesse som har ført til studier i korledelse bl.a. hos Bjørn Moe og Ragnar Rasmussen.


Tor Petter har vært dirigent for flere kor både i Trondheim og på Helgeland, og i tillegg til å dirigere Båsmokoret holder han seminarer med andre kor og også for næringslivet.


Kirkeorgel er bare et av tangentinstrumentene Tor-Petter trakterer. Som pianist er han ofte å høre som akkompagnatør i forskjellige sammenhenger, og han har spilt med mange band i vårt distrikt.


Urban Tunélls Klezmerband er Tor-Petters store interesse (i tillegg til oss, selvfølgelig!) for tiden, og med denne gjengen har han turnert i Skandinavia, Russland og USA. De har også gitt ut to kritikerroste plater.

Klikk her for mer om Tor-Petter og bandet.


Les om Tor-Petter Wikipedia


Noen bilder av vår eminente dirigent og barytonGrete, Torild og Tor-Petter sammen med ordføreren i Donegal
Fra korseminar i Hemavan 2008.Showtime på "Klenken" på Hemnesberget en gang i 2002FIN FEIRING: Grane sangkor feiret sine 20 år med Evert taubes viseskatter lørdag.

Her er det Sigrid Pauline Brennhaug og Tor Petter Aanes som synger "Rosa på bal."

(Foto: Tor Martin Leines Nordaas)
Heimdal damekor opptrer på Svenska Sport och Dykambassaden med dirigent Tor Petter Aanes